Met een boven verwachting hoge opkomst is maandagavond 19 maart een eerste aanzet gegeven aan de oprichting van een damesafdeling binnen onze club. Maar liefst 35 dames waren aanwezig en daarnaast een deel waarvan wij weten dat zij geïnteresseerd zijn maar niet aanwezig konden zijn.

Wij hebben hen deze avond een kijkje kunnen geven in hoe onze club er uit ziet en waar wij voor staan. Gezien de hoge opkomst is er besloten een informatieformulier op te maken die deze week aan alle aanwezigen zal worden verstuurd. In het formulier wordt de behoefte gepeild in welke discipline men graag wil fietsen (race / mtb of beide), de dag dat men wil trainen, pasavond kleding etc. Ook het speciale (dames) ontwerp van de kleding is gepresenteerd. Net als tijdens de ALV is dit met enthousiasme ontvangen. En…, nee heren, deze is en blijft alleen voorbestemd aan deze nieuw op te richten groep.

Het verzoek aan alle deelnemers is om het formulier op korte termijn terug te sturen, zodat wij in de loop van volgende week de volgende stap kunnen nemen. Ook willen wij het verzoek doen om het formulier door te sturen aan mogelijke belangstellenden. Het raceseizoen komt er uiteindelijk aan (verzetten van de tijd, dit weekend). Verwachting is dat we, voor degenen die dat willen, vanaf de eerste week van april een aparte groep kunnen vormen. Mogelijk dat we in de toekomst (als door behoefte aan is) door kunnen gaan met een mix van leden in de diverse trainingsgroepen.

Wordt vervolgd, we houden jullie op de hoogte!