UITNODIGING ALV 2018

Hierbij worden alle leden uitgenodigd voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van DFC De Twickel Trappers op maandag 12 maart 2018 vanaf 20.00 uur in Sportcafé “De Boemel”, Reigerstraat 1 te Delden.

De agenda voor deze vergadering en het verslag van de ALV 2017 zijn te vinden op onze vernieuwde website. Belangrijk onderwerp voor deze vergadering is de bestuursstructuur. Jan Workel en Theo Perik (later dit jaar) nemen afscheid als bestuurslid. Hoe verder? Het bestuur moet uit minimaal drie leden bestaan. Dat is het na het vertrek van Theo het geval. Het afgelopen jaar hebben commissieleden bestuursvergaderingen bijgewoond op uitnodiging van het bestuur. Deze structuur kan worden voortgezet. Uiteraard kunnen commissieleden ook op eigen initiatief aanschuiven bij bestuursvergaderingen.
Een andere optie is het bestuur uit te breiden. Vraag is uit welke geledingen. Beide optie kennen voor- en nadelen. Het bestuur wil beide opties aan de ALV voorleggen.

Een ieder van ons kent het wel: zadelleed, tintelende handen of pijn in de nek, rug of schouders. Veel van deze klachten en ongemakken zijn terug te voeren op de positie op de fiets. Na de vergadering geeft Jan Glorie van GLORIE BikeLab een presentatie over fietsergonomie. Wat daaraan te doen:
Relatie tussen flexibiliteit en houding: afstand tussen zadel en stuur, hoogte stuur
Relatie tussen cranklengte, heupflexibiliteit, trapfrequentie, knieklachten en houding

De praktijk spreekt beter tot de verbeelding, dus aan de hand van
één VRIJWILLIGER in FIETSKLEDING met EIGEN FIETS wordt e.e.a. verduidelijkt.

Heb je nu al een prangende vraag die je aan Glorie BikeLab zou willen stellen, mail mij. Ik leg de vraag alvast aan hem voor.

Na afloop is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Thuisblijvers krijgen gegarandeerd spijt want het wordt wederom een zeer boeiende avond, inclusief een passend presentje.

Zegt het voort en komt allen!

 

Henk Brink, secretaris

Agenda en verslag ALV 2017 zijn in te zien via de leden login.